5 klusjes in het huishouden die ik niet graag doe…

Het huishouden, het hoort erbij. Ik wil immers graag in een opgeruimd en net huis wonen. In principe vind ik het opruimen en schoonmaken van mijn huis ook helemaal niet erg. Toch zijn er een aantal 5 klusjes die ik minder graag doe.

5 Klusjes in het huishouden

In het huishouden heb ik ongeveer een vast ritme. Zaterdag is mijn echte poetsdag. Dan doe ik de was, verschoon ik mijn bed, doe ik de badkamer en stofzuig en dweil. Verder doe ik nog andere klusjes die moeten gebeuren. Doordeweeks stofzuig ik nog een keer extra en doe ik natuurlijk (bijna) elke dag de afwas. Sommige klusjes doe ik snel, sommige stel ik uit, zoals deze 5 klusjes.

5 klusjes
Afbeelding: Pexels

Was ophangen

Bijvoorbeeld dus de was ophangen. Dan vind ik zo’n saai klusje en dat elke week weer. Elk kledingstuk, stuk voor stuk, ophangen, met al die knijpers en dan weer wachten tot het droog is om het te vouwen en weg te leggen. Het strijken voorkom ik trouwens zoveel mogelijk door vrij kreukvrije kleding te kopen, zodat als ik een keer moet strijken, ik het niet heel vervelend vind.
Voor een wasdroger heb ik helaas geen ruimte dus ik zal het voorlopig toch moeten blijven ophangen.

Boodschappen

Dit is natuurlijk geen klusje in de trant van opruimen en schoonmaken maar hoort wat mij betreft wel bij het huishouden: de boodschappen. Ik ga maar een keer per week en doe dan de boodschappen voor de hele week.
Ik vind supermarkten niet leuk, vaak te vol, spullen niet op voorraad of mensen lopen in de weg. Hoewel ik mezelf altijd voorneem om geen zware dingen te kopen, loop ik toch altijd te sjouwen.
Als ik dan klaar ben en alles naar boven heb gedragen, moet ik het ook nog uitpakken en voor alles een plekje vinden.
Helaas, is het laten bezorgen (nog) geen optie. Mijn supermarkt biedt deze optie nog niet aan en supermarkten die het wel aanbieden vind ik te duur of dan ik haal het maximale bedrag niet.

Vuilnis wegbrengen

Ik woon in een flatgebouw en dat houdt in dat ik altijd met mijn vuilnis naar de ondergrondse container moet. De ondergrondse container is wat mij betreft een goede uitvinding. Geen stinkende container in de straat en ook geen stinkende kliko in de tuin.
Het houdt alleen wel in, dat ik altijd een volle vuilniszak naar beneden moet dragen. Die ik vervolgens in de trommel van de container moet proppen, want die trommel is gewoon veel te klein.

Afwassen

Als ik eraan begin, is het meestal ook zo weer gebeurd: de afwas. Toch heb ik er een hekel aan als ik moet beginnen. Het lijkt immers nooit klaar. Na een afwas, is er zo weer een vuil kopje of bord. Het aanrecht lijkt gewoon nooit leeg.
Ik zal even moeten doorbijten maar er zijn plannen voor een vaatwasser, dus hulp is in zicht!

auto wassen
Afbeelding: Pexels

Auto wassen

Het is geen huishoudelijk ding die binnen het huis hoort maar ik vind wel dat een schone (en opgeruimde) auto een deel van het huishouden is. Toch heb ik een hekel aan het wassen van mijn auto. Ik heb het ooit eens zelf gedaan bij zo’n carwash met zo’n spuit en spons. Voor mij was het geen succes. Ik had het koud, bleef muntjes in die automaat gooien en ik kreeg de auto niet goed schoon.
Vorige week heb ik hem in een carwash laten schoonmaken, je weet wel, zo’n automaat. Heel lyrisch was ik daar ook niet over. Het idee dat een apparaat ‘mijn auto’ onder handen neemt en echt schoon, mwoah vond ik ook niet echt. Er zat nog een grote klodder vogelpoep op de motorkap.
En toen moet ik hem nog gaan stofzuigen… Wat een ellende. Ik krijg mijn stofzuiger niet naar beneden, dus ik moet weer naar zo’n automaat bij een tankstation. Uiteraard bleek ook die natuurlijk niet te werken!

Helaas, deze klusjes horen er ook bij. Gelukkig leveren ze wel vaak een fijn en schoon huis op!
Wat doe jij minder graag in het huishouden?

10 reacties op “5 klusjes in het huishouden die ik niet graag doe…

 1. Strijken. Ik strijk dus bijna alles en moet me er echt toe aanzetten het na iedere was te doen. Verder dweilen .. stofzuigen is zo klaar maar dweilen .. bah. En ramen lappen, helaas moet dat hier regelmatig met die kleine vingertjes vrijdags. Nu valt t mee maar traks rond spinnen tijd weer buiten, brrr

 2. Voor je autowassen kan ik de wasstraat aan dePloegstraat (bij de watertoren) aanbevelen. Auto wordt met de hand voorgewassen en daarna kun je in de hal je auto stofzuigen en na wrijven en dat allemaal gratis.
  Verder lijkt het me toch sterk dat je in een appartement nergens een droger kwijt kan. Tegenwoordig geen afvoer slang meer nodig dus er is toch altijd wel een plekkie te vinden. Nu nog een vaatwasser en het leven is er gelijk een stuk zonniger op geworden zelfs op zaterdag !!!

  1. Thanks voor de tip!
   De droger zou in de badkamer moeten en dat gaat gewoon niet passen. Verder heb ik er eigenlijk geen plaats voor. Maar het geeft niet hoor, dit is een milieuvriendelijkere manier!

 3. Ik mag van geluk spreken dat ik een droger én vaatwasser heb. En echt haleluja voor de vaatwasser, want afwassen vind ik echt verschrikkelijk! Verder ben ik geen fan van de badkamer schoonmaken, maar dat komt vooral omdat dit voor mij een vermoeiende klus is.

 4. Was opvouwen en sokken bij elkaar zoeken. Pffff.
  Oh. En als je een vaatwasser hebt is in en uitruimen heel stom ????

 5. Aantal van je klusjes herken ik ook!

  Voor de autowassen zijn er tegenwoordig ook wasstraten waar je daarna je auto ook van binnen kunt laten reinigen. Bob Carwash is hier een van maar die zit voor jou wat te ver weg ben ik bang! Maar die doen het stofzuigen en schoonmaken van binnen helemaal echt ideaal voor eens in de zoveel tijd!

 6. Haha, leuk om te lezen! Vanaf zondag ga ik op stage en zit dan ook intern. Dan moet ik voor mezelf koken, wasjes draaien, noem maar op! 🙂

 7. Oh de vuilnis vind ik ook ellende. Ik heb hetzelfde ‘probleem’, ik moet ook naar buiten en ben ook altijd maar aan het proppen. Ik heb ook een hekel aan poetsen, vooral nu ik weer fulltime werk is dat echt nog even een dingetje. Liefs.x

Reacties zijn gesloten