Crochet Along 2014

In januari begon de Crochet Along, n.a.v. van de Stripey Blanket. Elke week vertalen twee vrouwen een stukje van het patroon en plaatsen dit in een Facebookgroep. Ik besloot mee te doen, voornamelijk om nieuwe steken te leren.

Ik besloot met katoen van Phildar te werken maar al snel klopte daar helemaal niks van, ik miste vooral steken en mijn deken werd steeds smaller en heb ik heel vaak stukken uitgetrokken.

Doordat het niet lekker ging, ging de deken me ook tegenstaan. De deken wordt van het vele uittrekken niet mooier en het materiaal is te duur om er stukken mee te verpesten.

Daarom ben ik begonnen met een nieuwe deken, gewoon simpel van Wibra acryl en dit haakt veel prettiger dan het dunne katoen en hiermee blijf ik wel netjes op de rit.

Door de vakantie, ander haakwerk en vermoeidheid liep ik ook met deze deken al snel achter maar afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een gezellige deken-haak-middag bij Echtstudio en haakte ik al kletsend met Kirsten, Mariska en Diana weer een aantal rijen aan de deken. Om daarna heerlijk sushi te gaan eten met z’n allen maar dat is een ander verhaal ;-),

En eindelijk zag ik resultaat en dat gaf mij de motivatie op de rest van het weekend eindelijk ook door te haken tot deze week, week 25.

2014-06-24 10.52.19

Ik ben nu ongeveer op de helft van de deken en doordat ik steken terugkomen en ik ze ondertussen goed in de vingers heb gaat het haken nu redelijk snel.

6 reacties op “Crochet Along 2014

  1. Hij wordt al super mooi..en leuke kleuren..
    Ik loop achter.. πŸ™ nu week 20… Maar goed, doe zeker nog mee..
    En ben ook wel benieuwd naar het plan voor 2015…

  2. Apart eigenlijk dat het met de goedkopere katoen van de Wibra zoveel beter gaat. Hij wordt trouwens mooi! En leuke kleurtjes heb je gekozen. Fijn dat je nu weer bij bent met je deken πŸ™‚

  3. Wat een klus! En dat je ook helemaal opnieuw bent begonnen. Respect!
    En wat wordt ‘ie gaaf met deze kleurtjes!

Reacties zijn gesloten