De Labyrintrenner

de labyrintrenner

Als het gaat om boeken en films ben ik dol op romantische comedy’s maar ook ben ik dol op young adults de labyrintrennerfantasy boeken, zoals Harry Potter en de Hongerspelen. Sinds maandag heb ik een nieuwe favoriet in het rijtje: De Labyrintrenner.

Maandag ging ik naar de bioscoop en de keuze viel toevallig op deze film en was blij verrast toen het een film bleek uit mijn favoriete genre. De Labyrintrenner is een boek van James Dashner  maar sinds kort draait de verfilming in de bioscoop onder de titel The Maze Runner.

In een post-apocalyptische wereld wordt het geheugen van Thomas gewist. Hij wordt geplaatst in een groep jongemannen die leven in een enorm doolhof. Thomas sluit zich aan bij de runners, die proberen te ontsnappen en het geheim achter het doolhof proberen te ontrafelen. – Bioscoopagenda.nl

De film doet je denken aan een nachtmerrie, je zit vast in een groot doolhof waar je niet uitkomt, omdat het doolhof elke avond weer veranderd. Daarnaast deed de film me denken aan de Hongerspelen, in een grote arena moet een groep mensen zien te overleven.

Hoewel de film soms wat, ongeloofwaardig, snel ging. De nachten waren wel heel kort en met drie keer de hoek om waren ze al door het doolhof heen, was ik blij verrast en leefde ik mee met de gevangenen. Je krijgt sympathie voor Thomas en vecht stiekem mee in het doolhof. Komen ze hier ooit uit?

Het einde neemt een loopje met je en eindigt met een open einde. Volgend jaar gaat het verhaal verder. Alleen voor mij al wat eerder verder gaan, want na deze film wil ik graag de boeken lezen. Boek nummer één is inmiddels besteld en nummer twee zal volgen wanneer deze vertaald is in november. Daarna is het wachten op de vertaling van boek nummer drie en film nummer twee….

Mijn Labyintrenneravontuur is dus nog maar net begonnen…

 

5 reacties op “De Labyrintrenner

  1. Ja ik zag het boek hier ook liggen van de week. Fré wilde de film graag zien, maar die draait hier helemaal niet 🙁 Nah ja…nog ff wachten, dan gaan we weer naar the Hungergames 🙂

Reacties zijn gesloten