Fotografie In De Polder

vlinder

Een voordeel van werken in de polder is natuurlijk de prachtige omgeving. Geen industriegebieden, uitlaatgassen of hoge gebouwen maar weilanden, koeien en boerderijen. Ik probeer dan ook steeds vaker mijn camera mee te nemen als ik ga werken, want met twee stappen lopen kan ik al de mooiste plaatjes schieten in mijn pauze. Even een rustmomentje pakken, iets doen wat ik leuk vind en oefenen met fotografie = een goede combinatie.

polder fotografie

Deze koe keek verbaasd op toen ik ineens naast hem stond met m’n grote camera. Wat moest ik van hem? Wat kwam ik doen? De rest kon het helemaal niks schelen en at rustig door of lag in het gras wat te herkauwen.polder fotografie

Dit plaatje vind ik het mooiste van deze serie. Een zwanenfamilie die rustig zwemt in een slootje, het ziet er heel vredig uit maar dat is het niet. De twee jongen waren namelijk druk aan het blazen naar een koe die voor hun idee te dicht bij kwam. De koe wilde alleen wat drinken in die sloot! De koe keek wat verbaasd en je kon zien dat hij niet zo goed snapte waar de zwanen zich druk om aan het maken waren.

polder fotografie

vlinder

Om een object zo gedetailleerd mogelijk op de foto te krijgen vind ik echt een kunst. Ik zie het graag bij anderen maar ik wil het zelf ook graag kunnen dus ik oefen hier regelmatig op. De natuur blijft daar natuurlijk het meest geschikt voor. Overal fladderen momenteel koolwitjes rond en dit koolwitje was gisteren even mijn object. Waar de andere vlinders te snel waren voor mijn camera bleef deze rustig van bloemetje naar bloemetje gaan en kon ik hem (of haar;-)) rustig fotograferen.

Helaas vliegt de tijd als ik aan het fotograferen ben, het werkt ook best verslavend. Ik moest dus al snel weer terug. Gelukkig wel een paar mooie kiekjes rijker!

 

15 reacties op “Fotografie In De Polder

  1. Mooie foto’s! Ik moet het ook weer eens oppakken. Mis het soms wel gewoon even mooie foto’s maken.

  2. Prachtige foto’s. Vooral die met die zwanen is inderdaad erg mooi! Tja… Nederland heeft toch ook zijn charmes, hihi! Echt prachtig!

  3. Mooie foto’s hoor! En ja, de natuur is bij mij ook een geliefd onderwerp om foto’s van te maken hoor! Ik wil binnenkort ook eens in mijn eigen omgeving op pad gaan, genoeg mooie dingen maar op de een of andere manier trek je altijd sneller naar een andere omgeving terwijl dichtbij natuurlijk ook genoeg te zien is. Leuk dat je zo er op uit trekt!

  4. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Met die zwanen… wouuw..

    Nederland heeft echt z’n charmes 😉

Reacties zijn gesloten