Hunebed, Center Parcs en Groningen

Parc Sanur

Een hunebed, Center Parcs en Groningen, een paar steekwoorden uit mijn vakantie. Vorige week was ik namelijk een weekje op vakantie naar het altijd en eeuwige tropische Drenthe. In de buurt van Emmen om precies te zijn. Oké, tropisch was het niet maar mooi weer was het wel en dat hielp mee aan een heerlijke relaxte vakantie. In de komende week zal ik wat meer nog vertellen maar voor nu een kleine samenvatting.

Center parcs

Ik verbleef in Center Parcs Parc Sandur bij Emmen, in dit schattige zes persoonshuisje. Geen extreem luxe maar wel van alle comfort voorzien.

Parc SanurHet park is gebouwd op het water. Vele huisjes keken dan ook uit op het water.

HunebedJe moet goed zoeken maar ze staan echt in Drenthe: Hunebedden. Je kan natuurlijk niet naar huis, voordat je er een gezien hebt. Dit was nog een kleine maar lag tot mijn verbazing gewoon op een open plek en kon je aanraken, voelen, opklimmen en mee op de foto. Ik had verwacht dat er wel een hek om heen zou staan maar niks van dat alles.

Hunebed centrum

IMG_6047

Hunebed

Van Sandra kreeg ik de tip om naar Borger te gaan. Daar ligt naast het Hunebedcentrum, het grootste hunebed van Nederland. En groot is hij zeker en het was dan ook best indrukwekkend om hem te zien. Er zaten vele kunstenaars om het hunebed heen om het hunebed te schilderen.

Groningen

Dille & KamilleIk kon ook meteen al een doel wegstrepen van mijn 30 before 30-lijstje. Ik was namelijk op drie kwartier rijden van Groningen en aangezien Groningen bezoeken op mijn lijstje stond, moet ik daar naar natuurlijk heen. Ik bezocht allerlei leuke winkeltjes, kocht heel veel overbodige artikelen (woorden van m’n vader) en maakte natuurlijk foto’s. Ergens in de komende week zal ik meer foto’s laten zien en meer vertellen.

Maar nu wachten de klusjes op mij die altijd op je wachten na een vakantie, de was, opruimen en weer werken. Het is weer voorbij die fijne vakantie!

10 reacties op “Hunebed, Center Parcs en Groningen

  1. Prachtige omgeving daar he! Enne, vaders, als je bij Dille & Kamille bent geweest is niks overbodig hoor 😉 heerlijk weekje heb je gehad zo te zien! Ben benieuwd naar de rest van de foto’s 🙂

  2. Dan zaten we echt dichtbij elkaar, ik werk namelijk in Coevorden! Collega’s van mij wonen in Parc Sandur, dus ik kom er weleens. En ja, Groningen… alweer een tijdje terug dat ik er ben geweest maar moet er nodig weer eens heen, vooral nu er ook een Dille & Kamille winkel zit!

  3. Wat grappig, ik woon daar een kwartier vandaan hihi. Het is idd ff zoeken maar de hunebedden staan er echt! Groningen is ook superleuk om naartoe te gaan.

    Leuke foto’s!!

  4. Dat is tenminste eens een echt vakantiehuisje. Bij veel centerparcs hebben ze alleen van die echte vakantiebungalows, waarvan er 13 in een dozijn zitten. Dit is veel mooier, lijkt net een echt oud-hollands huisje.

Reacties zijn gesloten