I ♥ Sleep

sleep tag

De I ♥ Sleep tag kwam ik een tijdje geleden al tegen bij Anne en hij duikt regelmatig op op andere blogs. Maar aangezien ik van slapen hou, slapen mijn grootste hobby is en ik het liefst heel veel zou slapen kan deze tag niet op mijn blog ontbreken. De I ♥ Sleep tag dus…

sleep tag

I ♥ Sleep

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Ik doe meestal al wat vroeger in de avond douchen en daarna een huispak of pyjama aan dus dat hoef ik voor het slapengaan niet meer te doen. Wel ga ik nog naar het toilet, poets ik mijn tanden en geef ik de hond nog wat lekkers. Dat laatste is een ingeslopen traditie en meneer komt me nog uit bed (ik woon gelijkvloers) halen als ik het vergeet. Als ik in bed lig lees ik nog een stukje of luister ik nog wat naar muziek.

Wat doe je als je niet kunt slapen?

Gelukkig heb ik dat heel vaak maar als ik niet kan slapen en ik moet de volgende dag werken (en dus moet slapen) kan ik mezelf echt gek maken. Woelen, draaien, slokje water enz. Wat natuurlijk niet helpt. Hoef ik de volgende ochtend niet vroeg op, dan geef ik me er gewoon aan over en ga ik wat lezen of iets dergelijks.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Ik heb een aantal sierkussens op bed liggen en twee hoofdkussens. De twee hoofdkussens gebruik ik als ik nog wil lezen in bed, wanneer ik ga slapen, slaap ik maar op één hoofdkussen.

Wat is je favoriete slaaphouding?

Ik slaap op mijn buik met mijn benen een beetje opgetrokken.

Waarmee mag je jou altijd wakker maken?

Nou laat mij maar lekker slapen… Maar als het persé moet dan voor brand of andere ellende.

Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Als ik moet werken dan in ieder geval voor half acht, ben ik vrij dan zet ik geen wekker. Niks zo fijn als het weten dat er de volgende ochtend geen wekker staat te gillen!

Snoozen of direct opstaan?

Ik ben wel van het snoozen. Heb het ook echt nodig om wakker te worden. Moet ik boem, pats op staan dan heb ik een ochtendhumeur maar laat je me even rustig wakker worden, dan is er niks aan de hand.

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik ben een onwijs avondmens dus naar bed gaan is nog wel eens een probleem maar ik probeer rond 23 uur naar bed te gaan.

Slaap je uit in het weekend?

Jazeker! Ik heb de slaap dan ook vaak echt nodig.

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Ik geloof dat dat wel meevalt… Ik draai volgens mij wel veel en daardoor glijden mijn dekens soms naar de grond maar dat is het enige volgens mij.

Wat heb je aan in bed?

Een pyjama!

Slaap je met sokken aan?

In de winter wel regelmatig. Mijn slaapkamer is slecht geïsoleerd en in de winter is het best koud in mijn slaapkamer dus dan ben ik blij met sokken aan mijn voeten.

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Kijken hoe laat het is… Kan ik nog even blijven liggen. Daarna kijk ik op mijn telefoon om te zien of ik appjes heb ontvangen en hoe de stand van zaken op Facebook is.

Droom je elke nacht?

Ja volgens mij wel.

Welke droom of nachtmerrie kun je goed herinneren?

Ik heb heel lang nachtmerries gehad over liften. Dan zat ik in de lift en dan sloeg de lift op hol. Was nooit leuk wakker worden. Gelukkig heb ik dat nu niet meer.

Neem de tag gerust over als je dat leuk vindt!

Slaap jij graag?

Bron afbeelding: Homebunch.com

23 reacties op “I ♥ Sleep

 1. Herkenbaar. Ik ben net zo gek op slapen! En ik heb nog nooit zo’n sterk antwoord gelezen bij de vraag waar ze je voor wakker mogen maken. Ik dacht altijd… euh, nergens voor. Maar deze is nog beter. Voor brand zou ik graag wakker gemaakt willen worden.

 2. Leuke tag! Misschien neem ik hem wel over nog.
  Haha ik ben ook dol op slapen. Alleen het uitslapen heb ik verleerd sinds 24 jaar en Matthijs geboren werd. Daarvoor sliep ik rustig tot de middag of zo. Maar ja toen lagen we ook later in bed vaak als we uitgingen enzo 😉

 3. Oh ik vind slapen heerlijk. Als ik thuis slaap kan ik echt tot half 12 slapen, half slapen of lekker in m’n bed liggen. Als ik bij vriendlief slaap dan ben ik meestal om 9:00 wakker en dan gaat mn vriend eruit en laat hij mij nog een uurtje slapen. Echte liefde.

 4. Wat een leuke tag, ik heb deze nog niet eerder gezien. Ja, ik ben dol op slapen, het liefst zou ik naast de nachten ook nog de middagen willen slapen haha.

 5. Leuke tag! Slapen is ook mijn grote hobby.
  Niet kunnen slapen is echt irritant. Heb ik ook altijd als ik de volgende dag moet werken, en ik “moet” slapen van mezelf. Dan lukt het inderdaad helemaal niet meer. 🙂

 6. Leuke tag! Ik heb eigenlijk heel weinig slaap nodig haha. Ik ga heel laat naar bed en ben heel vroeg wakker. Desalniettemin hou ik wel van slapen! Oh, en nachtmerries over liften lijkt me ook niet zo heel prettig. Ik droom wel eens dat ik opgesloten zit in een kleine ruimte, ook niet fijn wakker worden haha.

 7. Ah wat leuk! En wat een leuke antwoorden op de vragen ;-)! Ik ga zo ook maar weer eens slapen, haha. Kan me er nu alweer op verheugen! 😛

 8. Slapen… heerlijk, vooral nu het ‘s ochtends nog zo donker is, kan ik er maar moeilijk uit komen! Ik slaap meestal ook op mijn buik tenzij vriendlief teveel ruimte in neemt en snoozen… nee, dat kan ik dus niet, ik spring altijd direct uit bed!

 9. Toevallig heb ik laatst de film gezien en om eerlijk te zijn vond ik hem niet zo goed. Ik vond the fault in our stars zo mooi neergezet dat ik hoge verwachtingen had van deze film. Ik vond Margo maar een vervelend meisje die ontzettend wereldwijs was voor haar leeftijd.

 10. Ik slaap ook graag. Volgens mij droom ik ook veel, maar ik heb echt de meest uiteenlopende dromen. Vroeger had ik wel eens nachtmerries maar tegenwoordig gelukkig niet meer.

Reacties zijn gesloten