Inspiratie: De Krijtstift

krijtstift

Wie had er als kind niet een klein schoolbordje waar je graag op tekende met krijt of liet je geen moment onbenut om even een paar strepen te trekken op het grote schoolbord? Maar één veeg met je hand en de krijt was weg. Zonde van je mooie krijttekening. Daar is nu een oplossing voor: een krijtstift, waarmee je kunt tekenen op schoolborden maar ook op glas!

krijtstift

Krijtstift

Een gewoon krijtje is vaak slecht zichtbaar of veeg je snel uit. Toen ik de krijtstift ontdekte en vooral ontdekte wat je er mee kunt wilde ik meteen een krijtstift hebben en ik merkte dat ik hem steeds meer gebruikte. Voor de kerstkaartjes vorig jaar, om op labels van weckpotten te schrijven of gewoon een beetje te tekenen op het memobord die hangt in de slaapkamer.

Maar je kunt er nog veel meer mee natuurlijk dus ik ging op onderzoek uit en kwam wat leuke dingen tegen.

  • Je voordeur versieren voor Sinterklaas is leuk. Zo kun je natuurlijk groot op de voordeur: ‘Welkom Sint & Piet’ schrijven. Hierdoor zullen ze zich meteen welkom voelen. Even uitvegen en je kunt opnieuw iets tekenen voor de kerst. Mocht je nu geen voordeur hebben met glas dan zijn er binnen natuurlijk ook genoeg ramen. Denk aan dat kleine raampje in de keuken of gewoon de deur van de buffetkast. Maak er een mooie tekening van allemaal pakjes op en pakjesavond kan beginnen!  (Bron onbekend)
  • Uiteraard kun je de stift gebruiken op schoolbord maar het leukste effect geeft het op glas. Gebruik de stift, bijvoorbeeld op de tuindeur. Wanneer het ‘s avonds donker is zie je de tekening nog mooier! (Bron: HelemaalMooi)
  • Dat ik fan ben van de stolp is wel bekend maar ook deze kan worden versierd met de krijtstift. Maak er in de winter een winterse stolp van met de tekst: ‘Winter Days’ en maak er in de zomer een frisse stolp van met bijvoorbeeld de tekst: ‘Happy Summer’. (Bron: Stijlhabitat)
  • Zet je graag een lieve boodschap op de spiegel voor je geliefde maar wil je daar niet telkens je mooie rode lippenstift voor opofferen. Ook dan is de stift geschikt! Even een boodschap is zo geschreven en ‘s avonds kan de boodschap worden verwijderd met wat water en een doekje en je lippenstift… die blijft mooi! (Bron: Showhome)

Waar Te Koop

Het enige wat je hoeft te doen, voordat je aan de slag gaat is een stift kopen. Waar? Ze worden verkocht in verschillende winkels, denk aan de Bruna, Action en ik kocht er vorige week eentje voor €1,- bij de Hema.

Heb jij een krijtstift?

16 reacties op “Inspiratie: De Krijtstift

  1. Oh ja, ik heb er hier ook nog ergens één liggen. Super leuk inderdaad! Vorig jaar tekende ik een rij huisjes op het raam rond Sinterklaastijd.

  2. Nog nooit van gehoord, maar dat je er mee op glas kunt schrijven, dat klinkt erg leuk. Dan moet ik nog wel even oefenen op het schrijven van mooie letters. 🙂

  3. Ik heb er geen, maar klinkt interessant. Als ik nog eens bij de Action of Hema ben zal ik mijn ogen er eens extra voor open houden. 😉

  4. Zag van de week bij iemand op instagram dat ze een raam mooi versierd had met krijtstift over kerst. Lijkt mij een gaaf idee om het ook te doen. Maar ik kan niet tekenen :'(

  5. Ik had er toevallig vorige week ook over geschreven, hartstikke leuk en goedkoop. Ik wil mijn raam met kerst gaan versieren, weet alleen nog niet met wat 🙂

  6. Ik zag hem liggen en heb het meteen gekocht. Ik had namelijk bij de Hema voor €1,50 krijtbord slingers gekocht. Ideaal dus met zo’n stift. In had hem gebruikt voor de verjaardag van mijn zoontje. Maar ik had er nog niet onder nagedacht om er mee op glas te schrijven. Super tip!

Reacties zijn gesloten