Inspiratie: De Stolp

stolp

Wanneer iets ‘opkomt’, zoals de houten huisjes en de woonkettingen moet ik er altijd even aan wennen. Ik ben niet meteen enthousiast, totdat ik de mogelijkheden zie. Gelukkig hebben we daar Pinterest en Instagram als inspiratiebron en binnen de kortste keren ben ik ook om. Net als nu met de stolp. Een glazen ‘bol’ waar je dingen onder kunt zetten, tentoonstellen. Nu misschien mode maar eigenlijk tijdloos. Ik heb er gisteren ook één kunnen bemachtigen maar hoe kun je hem nou zo goed en mooi mogelijk gebruiken?

De Stolp

stolp

 • Bij de Hema verkopen ze momenteel ook stolpen maar ik vind de voet niet mooi. Door de voet te verwijderen en er bijvoorbeeld een stuk boomstam onder te zetten heeft de stolp al een heel ander uiterlijk. (bron foto: Zwart Wit en Hout)
 • Heb je een stolp die een wat ouder uiterlijk heeft dan is het leuk om daar op in te spelen, bijvoorbeeld met wat oude kopjes van je oma of uit de kringloopwinkel. (bron foto: onbekend)
 • Je kunt de stolp ook met een thema vullen, bijvoorbeeld herfst, sinterklaas of kerst. Wanneer je de stolp vult met een hertjes, een kerstman of kerstballen heb je meteen de kerst in huis. (bron foto: onbekend)
 • Wanneer je een bijzonder item heb, zoals eerste babyschoentjes, dat ene mooie beeldje of een bijzondere kaartje, dan is dat zonde om ergens onder in de kast te laten staan. Ook daar is de stolp uitermate geschikt voor. Je zet het in de stolp en de babyschoentjes zijn meteen een echte eye-catcher. (bron foto: Wildrosevintage)

Mijn Eigen Stolp

Ik zei al dat ik ook een stolp had weten te bemachtigen. Bij de Blokker kocht ik gisteren voor maar zes euro een mooie en grote stolp. Ze hadden ook kleine stolpjes, voor drie euro, maar ik besloot om voor de grote te gaan met een houten voet.

stolp

Inmiddels staat hij te pronken op de kast samen met zwarte piet, die een statement probeert af te geven. Wanneer Sinterklaas over is, ga ik weer kijken waar ik hem mee kan vullen.
Ik ben erg blij met de stolp en ik hoop dat mijn katten hem heel laten!

Heb jij al een stolp?

 

 

18 reacties op “Inspiratie: De Stolp

 1. Ik heb er eentje in de kast 🙂
  En ben inmiddels achter dat houten huisjes in waren. Die zoek ik dus nu….

 2. Een leuke statement met die zwarte piet…
  Vind het er zelf nog erg vroeg voor, zeker met kids die dan te lang in spanning gehouden worden, maar wel een leuk idee zo.

 3. Ik heb er eentje die bij de glasbak is weg gered. Ik heb er wel eens lampjes onder gestopt, maar nu ligt hij voornamelijk stof te vangen onder mijn tafel. Maar goed, het is bijna weer kerst he, dus dan mogen de toeters en bellen weer tevoorschijn gehaald worden. 🙂

 4. Ik heb toevallig van de week een foto opgeslagen van een stolp. Mocht je nieuwsgierig zijn, app mij even. Dan stuur ik de foto even door. Wil er eentje kopen en dan iets met kerst erin doen. Lichtjes, balletjes…

 5. Stolpen zijn mooi he! En je kunt ze ook nog eens met alle gelegenheden/seizoenen inzetten. Ik vind je pietje super schattig! Staat leuk! Mooi ook met die houten onderkant!

 6. Ik vind zo een stolp ontzettend leuk. Helaas staat mijn kamer vol en is er geen mooi plekje hier voor. Maar ALS ik ooit (ik hoop snel) op mezelf ga, komt er vast een mooi plekje voor.

 7. Ik vind ook dat instagram en pinterest echt de plek is waar je inspiratie en een goed idee kunt uithalen. Ik vind stolp met cupcake, gebak high-tea of chocolade echt leuk altijd. Je zwarte piet versie vind ik goed nagedacht voor de komende periode. Hij ziet er schattig uit.

Reacties zijn gesloten