Mijn Jaren ’00 in Muziek

jaren '00 muziek

Wist je dat SkyRadio deze week de top 500 van de jaren ’00 draait op hun zender? Mijn radio staat dan ook deze week op Skyradio.

De jaren ’00 (nul) klinkt misschien wat duf maar de jaren ’00 (2000 – 2009) waren mijn jaren als het om muziek ging. Mijn vervelende puberproblemen vergeten met muziek en daardoor maakte mijn discman (weet u nog?) overuren, net als de televisie die vaak op TMF (nog een, weet u nog?) stond. Die periode was misschien niet de leukste uit mijn leven maar voor de muziek blik ik graag nog even terug.

Mijn Jaren ’00 In Muziek

We kennen allemaal de heupbewegingen van mevrouw Shakira nog wel. Shakira had een grote hit met Whenever, Wherever en zag je de heupbroeken en waren er overal heupmoves te zien. Andere liedjes van Shakira, Underneath Your Clothes en Hips Don’t Lie, zong ik ook graag mee.

Een liedje wat ik in 2002 meteen leuk vond: Sk8ter Boi. Avril Lavigne zingt over een skater boy die wordt afgewezen door een heel net keurig meisje. Ik kan nog steeds de bewegingen uit de videoclip precies meedoen. Hoe erg is dat?!

Bekentenis: Mijn grote obsessie in mijn puberjaren was Di-Rect (don’t shoot me!). Ik volgde alles van ze, had alle cd’s en knipte alles uit de, kennen we hem nog, Hitkrant. Maar toen ik een beetje bij mijn positieve kwam, was het snel over hoor. Maar soms, heel soms, als ik een sentimentele bui heb, zoek ik Di-Rect nog even op, op Spotify.

Nog een obsessie van mij (als we het er toch over hebben…) K-Otic en later Sita. Damn, (I Think I Love You), heb ik meerdere keren voor de spiegel geplaybackt en ik was er echt heel goed in! 😉

Wie kent hem niet? De bekende zomerhit met aanstekelijk dansje en ik de muziek hoor, merk ik nog hoe goed ik het dansje nog weet. Wie doet er even mee… serejè ja de jè de jebe tu de jebere seibiunouva, majavi an de bugui an de buididipi.

Een hoop herinneringen naar boven en naar een brainstorm met Diana en Mariska, kwam ik erachter dat ik er nog veel meer leuks is maar veel te veel voor één blog natuurlijk dus volgende week een vervolg….

 

5 reacties op “Mijn Jaren ’00 in Muziek

Reacties zijn gesloten