Koningsdag Vier Je In Dordrecht!

koningsdag dordrecht

Weet jij al waar je Koningsdag 2015 dit jaar viert? Nou, ik weet het wel! Je gaat natuurlijk naar Dordrecht, de stad waar onze koning voor het eerst Koningsdag “nieuwe stijl” gaat vieren. De koning blijft niet de hele dag dus nadat je naar de koning heb gezwaaid, vertel ik wat je nog meer kunt gaan doen in, mijn woonplaats, Dordrecht.

Koningsdag In DordrechtKoningsdag Dordrecht

Ik snap dat wanneer je in Dordrecht bent, graag een glimp op wilt vangen van de koning en zijn familie. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zullen rond 11.00 uur voet aan wal zetten op het Groothoofd. Na aankomst zal er een Grande Parade beginnen met maritieme bedrijven, recreatieve iconen, organisaties en gemeenten uit de regio, die graag willen laten zien wat ze in huis hebben. Het beste zicht heb je, als je een plekje kunt bemachtigen, op de Merwekade of het Groothoofd in Dordrecht maar hou rekening met beperkte plaatsen. Ik denk dat de rest van het programma ook de moeite waard is, om te volgen. Lopen door de stad doet de familie niet meer, je hebt dus de grootste kans de familie te zien tijdens een tour in een elektrische bus of tijdens de boottocht die rond 11.50 begint. Kijk voor meer informatie op de site van Koningsdag in Dordrecht.

Dancetour

Er was even spraken van dat de Dancetour, door de komst van de koning, dit jaar niet door zou gaan maar gelukkig, voor de fans, is daar niks van waar.  Ik ben nog nooit bij de Dancetour in Dordrecht geweest maar het schijnt elk jaar een enorm druk en geweldig feest te zijn, die je eigenlijk niet mag missen. Op de Spuiboulevard draaien vanaf 14.30 uur verschillende DJ’s, zoals Sidney Samson en The Partysquad. Ik waarschuw je wel, de toegang is gratis maar vol = vol! Mocht je niet meer op het terrein kunnen komen, ook op andere plekken in de stad vind je live muziek, zoals op het Statenplein.

Mocht je na de dancetour nog niet klaar zijn met feesten dan kun je gewoon doorgaan bij de Kazerne. Zij geven een afterparty na 21.00 uur.

Helaas, Geen Oranjemarkt

Mocht je nog een leuke oranjemarkt willen meepakken, dan moet ik je helaas teleurstellen. Die zul je dit jaar niet vinden in de binnenstad, daarvoor moet je dit jaar naar woonwijken in Dordrecht, zoals Sterrenburg (ik loop er ook dus spreek me aan, als je me ziet), Dubbeldam en Stadspolders.

Eten

Ook voor de inwendige mens moet worden gezorgd. Dus wanneer je toe bent aan eten, dan is Merz een aanrader. Ze zijn al voorbereid, want naast goed eten, hebben ze ook al een heel programma met eerst live muziek en daarna verschillende DJ’s. Reserveren is denk ik wel een must.

Mocht je de hele dag in Dordrecht zijn, dan moet je erop letten dat tot 13.30 uur alcohol buiten verboden is. Terrassen en en buitenbars zijn tot die tijd dan ook gesloten.

Vervoer

Ik snap dat je niet in Dordrecht woont, dus je moet er heen. Let erop dat het erg druk is in de stad en in de binnenstad geen parkeerplaats te vinden is. Dat heeft de gemeente ook al gedacht, dus daarom worden er vanaf de parkeerplaatsen buiten de stad, pendelbussen geregeld. Zo ben je in no-time in de binnenstad en het parkeren is dan ook nog eens gratis!

Mocht je nou liever met het openbaar vervoer komen… Vanaf het centraal station is het vijf minuten lopen naar de binnenstad (gewoon rechtdoor lopen…) en de bussen zijn de hele dag gratis.

En dan nog een laatste ding… Overal in de stad kom je bovenstaande kroon tegen. Maak er een foto van of een selfie en plaats deze met #koningsdagdordrecht op Twitter of Instagram.

Wat ga jij doen met Koningsdag? Kom je naar Dordrecht?

8 reacties op “Koningsdag Vier Je In Dordrecht!

  1. Ik heb Koningsdag eigenlijk altijd gevierd (en dan heb ik het ook over Koninginnedag, natuurlijk) in Den Haag. Ik heb een vriendinnetje in Dordrecht wonen, dus het lijkt me wel leuk om in Dordrecht te gaan kijken… Maar… Geen oranjemarkt? Dat is eigenlijk best jammer. Wie weet, ik heb nog een paar dagen om erover na te denken, haha. Heel veel plezier in ieder geval!

  2. Ik vier het eerst nog even achter mijn bureau daar kom ik niet onder uit zie ik al..
    en daarna duik in hier de markt op…

  3. Ik heb aardig wat jaartjes met Koninginnedag in dord gestaan op Dancetour, heel gezellig was dat altijd. Happy memories heb ik daar aan. Dit jaar heb ik geen plannen, het word ook bagger weer ook helaas.

  4. Ik heb er helemaal niks mee en doe zo’n dag ook nooit echt iets bijzonders. Bij droog weer willen we nog weleens naar de vrijmarkt in het centrum lopen maar voor hetzelfde geldt blijven we gewoon lekker thuis…

  5. Ik heb ochtenddienst, de weerberichten zijn nu wel veranderd dus misschien ga ik ‘s middags nog even door mijn woonplaats lopen ofzo.

  6. Ik ben vorig jaar een dag met m’n vader naar Dordrecht geweest en ik moet zeggen dat ik ‘t een erg gezellige plaats vind. Leuk met een groot plein vol terrasjes en lekker aan ‘t water. Maar met Koningsdag ben ik lekker in eigen dorp gebleven 😉

Reacties zijn gesloten