Jaaroverzicht van 2015

Overal zie ik prachtig geschreven jaaroverzichten met de mooiste of minder mooie gebeurtenissen. Het liefst zou ik ook zo’n mooi jaaroverzicht schrijven maar helaas ontbreekt mij momenteel voor het schrijven van zo’n jaaroverzicht even de inspiratie maar om nou helemaal niet terug te blikken… Daarom doe ik toch nog een poging…

Grote Kerk Dordrecht

Reizen

Op het gebied van reizen was het dit jaar vooral een kennismaking met mijn eigen land. Ik bezocht van noord naar zuid en van oost naar west. Het jaar begon in Maastricht, toen ik werd gevraagd om het Novotel in Maastricht te reviewen. Super gaaf, want ik wilde dolgraag een keer naar Maastricht. Ik heb genoten van het hotel en de stad. Ik wil zeker nog een keer terug.
Van de zomer behaalde ik mijn eerste doel van mijn 30-dingen-voor-mijn-30ste-lijstje en bezocht ik Groningen, tijdens mijn vakantie in Emmen. Een stad die ik uiteraard ook bezocht, net als het grootste hunebed in Borger.

Samen met Riz en Diana bezocht ik Volendam en Zaandam, in die eerste plaats was ik ooit eens geweest, in de laatste plaats nog nooit. We hebben ons heel goed vermaakt, onze ogen uitgekeken, veel gekocht maar vooral heel veel gelachen. Uiteraard werd er in Volendam, voordat we vertrokken, nog zo’n mooie foto gemaakt in klederdracht.
Ik zocht het ook een stukje dichter bij huis en maakte er tijdens het In De Bak Festival maar meteen een dagje Rotterdam van en ik was ook in mijn eigen woonplaats Dordrecht te vinden om de mooie plekjes op foto vast te leggen.

Iets verder van huis maar zeker een hoogtepunt van dit jaar, was mijn bezoek aan spookstadje Doel. Wat heb ik daar mijn ogen uitgekeken! Aan het eind van 2015 had ik een geweldig weekend in Efteling Bosrijk.

taart decoreren

Hobby’s en Bezigheden

Naast steden bezoeken deed ik natuurlijk nog andere leuke dingen. Met moederdag deed ik samen met mijn moeder een cursus taart decoreren wat ondertussen is uitgegroeid tot een leuke hobby, al heb ik op dat gebied nog veel te leren.

Ik bezocht een pop-up market waar ik veel inspiratie vandaan haalde. Over inspiratie gesproken… met de Haakoma’s bezocht ik het inspiratiecentrum van Wolplein en mocht ik natuurlijk aanwezig zijn bij de opening van de Primark in Dordrecht. Iets wat ik ook als een van de hoogtepunten van dit jaar zie.
De musical ‘The Bodyguard‘ mocht mij het afgelopen jaar ook als bezoeker meetellen en wat een gave musical was dat! Ik krijg nog kippenvel als ik denk aan de stem van Romy Monteiro. Nog niet gezien? Snel doen dan!

Ook knutselde ik het afgelopen jaar gewoon door. Ik haakte mandjes, een omslagdoek, Bram de Beer en onderzetters. Ik deelde inspiratie wat betreft inrichting, zoals de draadmand van de Action, daarnaast deed ik wat DIY’s en deelde ik die op mijn blog, zoals de houten hangers en ik deelde leuke DIY-projecten voor pasen en vertelde ik wat je allemaal kan doen met een krijtstift.
Het afgelopen jaar pakte ik weer regelmatig mijn fotocamera uit het stof en maakte de meest prachtige plaatjes. Ik merkte weer hoe fijn ik het vond om te fotograferen en daar meer over te leren. Een doel voor dit jaar is dan ook om nog meer te gaan fotograferen en weer mooie plaatjes maken.

Misschien mis je mijn toneelcursus die ik volg momenteel in het lijstje…
Afgelopen oktober begon ik aan de cursus; Acteren voor Beginners. Ik vind en vond het heel erg leuk en heb al heel veel geleerd. Helaas, is de stichting waar ik de cursus volg, afgelopen december failliet gegaan. Het is nu wachten op een doorstart en dus ook op een doorstart van de cursus. Dat is dus nog even spannend!

jaaroverzicht

Boeken, Films en Series

Aan het begin van 2015 stelde ik mezelf als doel om 15 boeken te lezen. Ik zette de lat niet te hoog in, want in 2014 had ik mijn doel niet behaald. Dit jaar ging ik ruim over het doel heen met maar liefst 21 boeken! Uiteraard zaten daar juweeltjes tussen. Ik was onder de indruk van het boek Paper Towns van John Green en veegde een traantje weg bij het boek van Jill Mansell.
Voor dit jaar staat het doel op 30 boeken. Iet wat ik met mijn huidige studie meer dan gemakkelijk zou moeten kunnen behalen. We zullen het zien!

Op het gebied van film is het vrij slap geweest dit jaar. Ik heb erg weinig films gezien dit jaar maar natuurlijk bracht ik nog wel wat bezoeken aan de bioscoop voor, bijvoorbeeld Pixels en het derde deel van de Maze Runner. Voor verdere films had ik weinig geduld.

Over een paar weken wordt er in Dordrecht een gloednieuwe bioscoop geopend en ik hoop dat ik hierdoor zeker wat meer films zal zien dit jaar.
Op het gebied van series keek ik vooral veel naar hetzelfde. Ik begon met Drop Dead Diva en ging door met alle 11 seizoenen van Grey’s Anatomy, want die had ik *shame on me* nog nooit gezien.

IMG_5691

Persoonlijk Gebied

2015 was een heel bijzonder jaar. Iedereen die mij persoonlijk kent zal dat ook beamen. In 2015 heb ik vele lieve mensen mogen leren, mijn dierbare mochten bij mij blijven, ik heb mogen beginnen aan een studie die ik echt geweldig vind, ik heb kansen gekregen en heb mezelf mogen ontplooien. Op de valreep werden mijn beide poezenkinderen (erg) ziek maar werden ook weer beter, daarom ben ik heel blij en dankbaar dat ze nog bij mij mogen zijn, net als mijn hondenvriend. Ook hem hoef ik gelukkig nog niet te missen.

Maar vooral is het een jaar geweest van antwoorden, antwoorden op vragen waarvan ik niet wist dat ik ze had, vragen waarvan ik niet eens durfde te hopen dat die ooit een antwoord zouden krijgen maar ik heb ze gekregen. Die antwoorden hebben me een stukje gelukkiger gemaakt, het kringetje gesloten en door die antwoorden heb ik mezelf beter leren kennen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik weet dat het enorm cryptisch is maar dit is niet de plek om daarover verder uit te wijden, sorry! Ik ben gewoon heel erg blij ;-).

Nou, toch nog een aardig overzicht geworden en dat zeg ik dat ik geen inspiratie heb.

Wat vergeet jij niet meer van 2015?

15 reacties op “Jaaroverzicht van 2015

 1. Wat sneu dat je poesjes zo ziek waren, dat is zo vervelend en naar als zoiets gebeurt. Heel fijn trouwens dat je antwoorden hebt gekregen op vragen, dat het beeld nu compleet is en het cirkeltje rond. Je hoeft ook niet alles te vertellen op internet natuurlijk. 😉

 2. Ik ben blij voor je dat het kringetje is gesloten. Het was op dat gebied zeker heel bijzonder voor je!
  Nu je zelf begon over die toneelcurcus, dacht ik ohja… ik hoor je daar niet meer over haha. Hopelijk komt de doorstart.

  Ik vergeet niet meer dat ik 15 kilo bent afgevallen. Leuke afspraakjes met de haakoma’s en natuurlijk ons nachtje weg. Tranen gelachen!!! Dank je wel dat je mijn vriendinnetje bent geworden de afgelopen ja(a)r(en).

 3. Leuk jaaroverzicht! En nee, je hoeft niet alles te vertellen, blijf maar lekker cryptisch. Sommige dingen moet je ook voor jezelf houden!

 4. Ik denk dat ik je laatste alinea wel snap 😉

  Hopelijk tot een meeting in dit jaar, dat lijkt me echt heel erg leuk! X

 5. Ik volg je al lang ook op eerdere blogs ik hoop dat ik je weet wie we zijn hihi.

  Mooi jaaroverzicht hoor, en wat maak je er dan van als je wel inspiratie hebt hahaha.

  Mama

 6. Wat zielig voor de poezekindjes 🙁 gelukkig zijn ze weer beter!
  Ik vind de foto’s er heel leuk en gezellig uit zien, op naar een nieuw prachtig jaar 😀

 7. Nou, niks mis met je terugblik hoor! Ik heb het met veel plezier gelezen en ja, vele van je uitstapjes kan ik me nog goed herinneren! Ik wil dit jaar vooral meer op pad in mijn eigen provincie. En 30 boeken… is een mooi aantal hoor! Zolang je er maar plezier aan beleefd!

 8. Super leuk om deze terugblik te zien en lezen! 🙂 Erg mooi omschreven ook.
  Wat ik niet meer vergeet van 2015? Het tekenen van mijn vaste contract en het te koop zetten van onze woning.

 9. Leuk om je verhaal te lezen. Ik vind dat je wel geluk had met Maastricht. Zomaar dat hotel mogen reviewen. Ik vind Maastricht een van de mooiste steden van Nederland. Het is niet zo groot maar de architectuur is lekker ouderwets, de winkeltjes leuk en de mensen zijn vriendelijk. Meestal dan.

Reacties zijn gesloten