Mijn Tafel & Mijn Kraam

mijn tafel

Mijn Tafel en Mijn Kraam, de titel zal je misschien even doen nadenken maar ik ga het je uitleggen. Mijn Tafel en Mijn Kraam, of verschillende andere namen, zijn namelijk winkels. Winkels die jouw artikelen verkopen! Het enigste wat je hoeft te doen is een tafel huren, je artikelen uitstallen, je artikelen prijzen en de rest gaat vanzelf.

Rommelig

In mijn woonplaats Dordrecht was ik al een keer een filiaal, in Dordrecht heet de winkel Jouwinkel, binnengelopen en ik snapte er niks van. Wat veel verschillende artikelen en wat rommelig! Is dit een kringloopwinkel, een goede doelen-instelling of weet de eigenaar niet hoe hij zijn winkel moet inrichten? Na het lezen van een blog over het concept van de winkel werd het me duidelijk.

Mijn Tafel

Tafel Huren

In de winkel huur je vanaf €25,00 per week een stelling, tafel of een LP-bak en op deze gehuurde ruimte mag je je eigen artikelen verkopen. Denk aan die paar pumps waar je niet op kunt lopen maar waarvan je het zonde vindt om ze weg te gooien, die stapel LP’s die liggen te verstoffen of spullen die nog hebt, nadat je bent gestopt met een hobby. Maar ook artikelen die jezelf maakt maar niet wil verkopen via een webwinkel of Marktplaats.

Je richt je tafel in, geeft de producten een prijs en gaat weer naar huis. Aan de hand van jouw eigen unieke code kun je, thuis, op internet zien of jouw artikelen al zijn verkocht en hoeveel ze hebben opgebracht. En het mooiste is… je hoeft van dit verkoopbedrag niks af te dragen aan de winkel. De huurprijs van je tafel is het enige wat je betaalt. Je staat dus op een soort rommelmarkt, alleen hoef je zelf niet aanwezig te zijn. Na afloop van de huurperiode stort je winkel je verdiende bedrag op je bankrekening en kom jij de niet verkochte spullen weer ophalen of ‘doneer’ je deze aan de goede doelen kraam.

mijn tafel

Mijn Tafel

Toen ik vorige week op vakantie was, liep ik per ongeluk tegen een winkel van MijnTafel aan in Emmen. Nu ik wist wat het concept was van de winkel MOEST ik natuurlijk even naar binnen om te snuffelen. En het is echt een snuffelwinkeltje. Kijken wat iedereen verkoopt, hoe hij/zij de stelling heeft ingericht en kijken of ik nog een geweldige aankoop kon doen.

De een verkoopt veel tweedehandskleding, de ander spirituele stenen, de volgende kraam handelt in Blond Amsterdam, een haakster bood haar zelfgemaakte tasjes aan en een ander doet een poging om van haar hele oude trouwjurk af te komen.

2015-09-08 17.27.04

2015-09-08 17.28.24

Het bleef bij mij bij een paar oogjes voor in het haakwerk en een fles bodylotion maar mijn moeder die mee was liep de winkel uit met haar handen vol. Ze had haar slag geslagen bij een kraam met kussenhoesje en tafellopers in oosterse stijl. Ze zouden niet gek staan in een Wereldwinkel. “Ik heb nu voor iedereen een cadeautje”, riep ze nog blij toen ze de winkel verliet.

2015-09-08 17.30.37

2015-09-08 17.27.43

Dat ze in het noorden dol zijn op deze winkels was wel duidelijk. In Emmen liep ik namelijk ook nog tegen een filiaal aan van Mijn Kraam en deze winkel had maar liefst drie verdiepingen! Het snuffelen kon beginnen, net als in Groningen waar ik ook tegen een grote winkel aanliep.

Helaas, heb ik nu niks te verkopen maar misschien wordt het toch maar eens tijd om mijn kasten eens uit te gaan pluizen en ook een kraam te gaan huren. Het kan niet anders dan dat dit beter werkt dan Marktplaats!

8 reacties op “Mijn Tafel & Mijn Kraam

  1. wat een leuk idee ! Ik zou niet weten of die er in de Polder ook zijn, nog nooit van gehoord ! Mijn vriendin begint 1 oktober een 2de hands winkel in merkkleding .. ook een leuk idee. Heb nog genoeg liggen om daar te brengen 🙂

    gr Elise

  2. Ik vind het een geweldig initiatief maar de kosten staan me tegen! 25 euro per week! En mijn dichtstbijzijnde filiaal is ma en di gesloten! Vind het wel erg duur en ben bang dat ik het geld er niet uit haal…

  3. Hier in Assen heb je ook zo’n concept zitten, vind het wel leuk maar 25 euro per week vind ik te duur. Ik heb het idee dat ik er niet uit kan halen wat ik erin gestoken heb. Je moet immers meer dan 25 euro verkopen om winst te maken. Dat zie ik niet gebeuren na een week..

  4. Leuk concept, hè?! Het zit sinds kort ook hier in Drachten en ik heb er al een kraam gehuurd en het liep als een trein! (Heb er ook over geblogd)
    Ik heb meer dan 200 dingen verkocht en dik 400 euro verdiend!

Reacties zijn gesloten