Opening Primark In Dordrecht

Primark Dordrecht

Vandaag is een bijzondere dag voor mijn woonplaats, want vandaag is Dordrecht een Primark rijker. Ik keek al een tijd uit naar de opening van de Primark. Nu hoef ik niet meer naar Rotterdam of Zoetermeer maar kan ik gewoon naar de Primark in mijn eigen plaats en wat wel heel bijzonder was… Ik mocht vanmorgen bij de opening zijn! Uiteraard ging ik niet zonder mijn camera, zodat ik er verslag van kon doen!

Primark in Dordrecht

Primark Dordrecht

Toen ik de uitnodiging kreeg stond ik nog net niet te juichen op de bank maar heel blij was ik wel. De openingen van de Primark zijn altijd een grote happening en ik vond het heel bijzonder om uitgenodigd te worden voor de opening van de Primark in mijn eigen woonplaats.
De winkel ging vanmorgen op elf uur open en is alweer het dertiende filiaal in Nederland!

primark

IMG_7059-2

Ik was vroeg uitgenodigd en kwam precies op tijd binnen, waar ik een leuke tas kreeg met informatie en een echte perskaart. Daarna kon ik doorlopen naar een tafel waar een heel ontbijt klaar stond met heerlijke broodjes, fruit, koffie en sapjes. Ondertussen kon er even worden bijgekletst met de bloggers, pers en winnaars die bij de opening aanwezig mochten zijn. Ik maakte kennis met Claudia van Beautybehindclouds.nl en nadat we wat hadden gegeten was het tijd voor een rondje door de winkel.

Eerste Verdieping

Primark Dordrecht

Primark

IMG_7100-2

Primark

Primark Dordrecht

De Primark is gelegen in het Drievriendenhof en is 3530 vierkante meter groot verspreid over twee verdiepingen. Op de begane grond vond ik de afdeling voor de dames, shirts, vesten, broeken maar ook de pyjama’s, ondergoed en beauty-artikelen. De gangpaden zijn breed, er is goede verlichting (wat ideaal was voor het maken van foto’s vanmorgen) en bij de paskamers vond ik heerlijke banken om zelf even uit te rusten of om een man te parkeren ;-).

Primark

IMG_7143-2

Toen ik de begane grond grondig had geïnspecteerd en had bedacht wat er straks in mijn winkelmandje zou verdwijnen was het tijd om te tweede verdieping te gaan verkennen. Die is gemakkelijk te bereiken via de roltrap of de lift.

Tweede Verdieping


IMG_7150-2

IMG_7192-2
IMG_7183-2

Primark

Op de tweede verdieping vond ik de afdelingen; home, kinderen, schoenen. Natuurlijk is er ook een afdeling voor heren. Op deze afdeling vind je eigenlijk dezelfde items als bij de dames. Basics, broeken maar ook de welbekende onesie’s en heerlijk foute kersttruien.
Op de schoenafdeling vond ik alle, je raadt het niet, schoenen. Van sleehak tot sneaker en van pump tot laars. In dit nieuwe filiaal is gekozen voor fijne rode loungebankjes waar ik rustig zou kunnen passen.
Ook op de kinderafdeling vind je onesie’s en kersttruien. Daarnaast richt Primark zich bij de kinderen op de mini-me met truien en broeken die een volwassene ook niet zouden misstaan. Daarnaast is er, voor de feestdagen, veel gekozen voor glitter en strikken, ook voor kinderen.

Home

primark

IMG_7210-2

De afdeling; Home wordt door Primark steeds meer uitgebreid. Momenteel is deze afdeling helemaal klaar voor de winter maar veel warme en fluffy stoffen. Kussens, plaids en beddengoed om in weg te kruipen. Uiteraard vergeet Primark ook de komende feestdagen niet met genoeg kerst accessoires, zoals kerstballen, lichtjes en tafelkleden.

Kijkje In De Keuken

Primark

Na het snuffelen werd iedereen bij elkaar geroepen en was het tijd voor een rondleiding langs alle afdelingen. Bij elke afdeling werd er iets verteld over de laatste trends en waarom Primark gekozen heeft voor bepaalde producten, zoals de kersttruien en onesies. Items die hip zijn en waar de Primark om bekend staat.
Ook kreeg ik een ‘kijkje in de keuken’. Zo kreeg ik te zien waar de medewerkers zitten die alleen maar op kantoor werken en kon ik een kijkje nemen in de kantine waar alle 191 nieuwe medewerkers nu dagelijks hun lunch gaan eten. De reminder om nooit ‘neen’ te zeggen tegen een klant vond ik een mooie insteek. Ik hoop dat het de medewerkers ook lukt om dit in de praktijk te brengen.

Opening

Na de rondleiding mocht ik met mijn winkelmandje los en items gaan shoppen. Een feestje, want nu was de winkel officieel nog niet open en lag alles nog mooi, recht en was van elke maat nog genoeg voorraad. Ik ben dan ook goed geslaagd. Wat ik heb gekocht? Dat laat ik een volgende blog zien.
Toen ik aardig wat items in mijn mandje had liggen, liep de spanning merkbaar op. De opening liet niet lang meer op zich wachten…

Primark Opening

Primark opening

Eerste Bezoekers

De Ierse directrice van de Primark en de Dordtse wethouder Sleeking hielden een toespraak over hoe trots zij zijn op dit filiaal en wat een aanwinst het is voor de stad. Daarna was het tijd voor de officiële opening en dit werd gedaan door de wethouders van Dordrecht, onder het toeziend oog van burgemeester Brok, die een lint door mochten knippen.
Hierna was het snel verbouwen en mochten de eerste bezoekers de winkel in, die werden ontvangen als koningen. Er is menig winkel waar ik niet word toegezongen door de medewerkers ;-).

Door de komst van de Primark wordt Dordrecht ook weer voor winkelpubliek een stuk aantrekkelijker. Super aanwinst dus voor mijn woonplaats!

Mocht je de Primark in Dordrecht ook willen bezoeken… Hij is op zeven dagen per week open tot minimaal 19.00 uur (zondag tot 17.00 uur) en je vindt hem op de modepassage Drievriendenhof in Dordrecht.

 

 

20 reacties op “Opening Primark In Dordrecht

 1. Mooi omschreven dame,

  Was na de opening gelijk de ouderwetse primarkt drukte in de winkel of viel het mee?

  Benieuwd naar wat je zelf geshopt hebt!

  Grtz

  Mark

 2. Leuk dat je een uitnodiging kreeg zeg. Ik kom weinig in Primark. In Arnhem zit er ook één. Ik denk inderdaad dat het een aanwinst is voor een stad al vind ik het idioot dat dat door een winkel gebeurt. Liever heb ik een historisch gebouw of museum.

  Ik wist trouwens niet dat ze geen nee ‘mogen’ zeggen. Dat verklaart misschien waarom een vriendelijke dame me een ruimte toe wees om mijn zoontje te voeden. Maar bij de kassa had ik eens een discussie omdat ik weigerde de papieren zak te gebruiken.

 3. wat leuk dat je hierbij mocht zijn…
  enne ik vind de primarks in Rotterdam vreselijk, dussss Dordrecht gaat op mijn lijstje..
  Nu stel ik al maanden een afspraak met iemand in Dordrecht uit omdat ik niet wist waar ik het mee wilde combineren, nu wel YEAH !! 🙂

 4. Wat leuk zeg dat je uitgenodigd werd! En nog leuker dat de Primark nu lekker dichtbij is haha. Zelf ben ik verzot op de geurkaarsen van Primark, echt heerlijk (en betaalbaar ;)).

  Lfs.x

 5. Ik zal er waarschijnlijk nooit komen, maar het ziet er goed uit. Hopelijk openen ze nou ook eens een Pri in het noorden!

 6. Die klappende dames, die zien er toch niet uit alsof ze zelf iets bij de Primark gescoord hebben 🙂 Of hebben ze dat soort mantelpakjes ook?

 7. Het blijft een leuke winkel. Ondanks dat de goedkope spullen niet van top kwaliteit zijn. Komend jaar gaat die hier in Groningen ook open gelukkig. Lekker cheap kledig kopen voor mijn zoontje!

 8. Ik vind het ook verbazingwekkend hoe mooi alles er nog bij hangt. Wacht maar tot al die ijverige kopers er doorheen zijn geweest!!!

 9. Wat gaaf dat je hierheen mocht! Zo fijn, zo’n hele nette ongebruikte winkel, zeker de Primark haha! Heel leuk verslag zo 🙂

Reacties zijn gesloten