Plog #3 Maastricht + Tips Deel 1

maastricht plog

Dat ik naar Maastricht ging, dat is inmiddels wel bekend maar natuurlijk wil ik jullie graag vertellen hoe leuk de stad is. En waarom niet in de vorm van een plog, kan ik ook meteen wat tips vertellen. Vandaag deel één en morgen doe ik deel nummer twee!

maastricht plog

Mams en ik reden op tijd weg om geen tijd te verliezen. Onderweg aten we even een broodje en al die peuken die je ziet… Die zijn niet van mij.

maastricht plog

Eenmaal aangekomen in het hotel, was de weg naar de kamer snel gevonden. Bij de lift hing een bordje met het actuele weer. Heel handig, alleen voorspelde het bordje niet veel goeds wat betreft het weer.

maastricht plog

Na even relaxen en de kamer bekijken was het tijd om naar de stad te gaan.

2015-01-26 15.15.13

Het was erg nat, erg jammer, want het Vrijthof lag er maar wat treurig bij.

maastricht plog

Gelukkig fleurt de carnavalversiering de stad wat op.

maastricht tips

De hele stad is betegeld met kinderkopjes. Dus een goeie tip, draag geen hakken. Natuurlijk al helemaal geen naaldhakken maar draag het liefst maar gewoon platte schoenen. Geloof me, dat loopt het echt prettigst in Maastricht.

lush

Wat doe je als het regent? Juist, dan ga je winkelen! De eerste stop was bij de Lush. Wat blijft die winkel toch fijn, vriendelijk personeel, die de tijd neemt om dingen uit te leggen en wat een fijne en mooie spullen hebben ze daar toch. Ik liep dan ook met een paar fijne artikelen naar buiten.

Dominicanenkerk

De Dominicanenkerk stond al op mijn Maastricht to-do lijstje maar daar moet je echt heen als je van boeken houdt. De kerk is prachtig en overal waar je kijkt zie je boeken. Ik was dan ook erg onder de indruk. En achter in de winkel/kerk kun je genieten van een heerlijk kopje koffie.

2015-01-26 16.58.47

Ook winkelde ik in het Entre Deux, waar bekende scenes uit Flikken Maastricht zijn opgenomen. Ik zag Wolffs al helemaal lopen op de trappen, met in zijn hand, de koffer met veel geld. Maar als je geen Flikken Maastricht-fan bent, kun je er toch leuk shoppen hoor. Er is o.a. een H&M, Vero Moda en Xenos. Daarnaast zit het Entre Deux om de hoek van het centrum en de Dominicanenkerk, dus het valt allemaal goed te combineren.

sint servaas

Na het shoppen, werd het eindelijk droog maar ook al donker. Dus, nadat ik een glimp wilde opvangen van de Sint Servaasbrug was het tijd om het restaurant te zoeken, wat op mijn lijstje stond.

sushi maastricht

We kwamen aan bij Sashimi en we waren vrij vroeg maar daardoor hadden we nog wel het beste plekje bij het raam. Sashimi is een goed restaurant, met vriendelijk personeel maar de sushi heb ik weleens beter gehad. Niet dat het niet te eten was hoor, want ik heb echt heerlijk gegeten. Mijn buikje was helemaal vol!

2015-01-26 20.41.46

Toen ik aankwam in het hotel plofte ik neer op het grote bed en met dank aan de snelle wifi-verbinding genoot ik nog een aflevering Drop Dead Diva. Hoezo verslaafd?

maastricht

Om daarna rimpeltjes te kweken in het bad. Om daarna heerlijk warm en voldaan in slaap te vallen!

10 reacties op “Plog #3 Maastricht + Tips Deel 1

  1. Ja het ziet er dan allemaal wat troosteloos uit met dit weer hè? Misschien een keertje overdoen in de zomer, zodat je ook lekker mensen kan kijken vanaf een terrasje.
    Leuk je blogje over het hotel ook trouwens! Ben zelf nog nooit in Maastricht geweest. Tis ook zo’n eind met de trein….Jasper en Maud deden het vorig jaar en vonden het ook erg leuk.

Reacties zijn gesloten