Plog: Vakantie in Lanzarote

Net terug van een paar dagen heerlijk vakantie. De heenreis verliep helaas niet vlekkeloos maar gelukkig maakte Lanzarote, op de Canarische Eilanden, een hoop goed. Natuurlijk heb ik foto’s gemaakt en meer dan genoeg voor een photolog (plog).

Aankomst op Lanzarote

lanzarote

Door een vliegreis van 9 uur (die maar 4,5 uur zou duren), twee onverwachte tussenstops, weinig eten en/of drinken aan boord en ook nog vermiste bagage, is de aankomst op Lanzarote vervelend en ben ik aardig van slag. Communicatie vanuit de kant van reisorganisatie TUI is er niet dus we moeten alles zelf uitzoeken. Bij aankomst is het al na middennacht dus ik kon meteen gaan slapen maar de volgende dag ben ik blij dat ik even mijn benen in het zwembad kan steken.

lanzarote
Ik heb vrijwel al mijn bagage als handbagage meegenomen maar mijn moeder heeft eigenlijk helemaal niets. Daarom is het tijd om eerst wat inkopen te doen. Kleding, een zwempak en wat levensmiddelen, want dat zat allemaal in een grote blauwe koffer die op retour is naar Amsterdam. Uiteindelijk zouden we de koffer pas twee dagen later ontvangen.
Na de inkopen kan de vakantie eindelijk beginnen. Stap 1 is natuurlijk het verkennen van het strand.

lanzarote

Het landschap van Lanzarote is vulkanisch en doet denken aan een maanlandschap. De stranden en de natuur is daarentegen prachtig en heeft veel kleur. Op het strand staat over de hele breedte een hek waarin de meest kleurrijke liefdesslotjes hangen.

Aloë Vera

Lanzarote
Aloë Vera

Overal palmbomen en veel Aloë Vera, die we allemaal wel kennen, omdat Aloë Vera vaak in beautyartikelen zit. Deze groeien dus veel op Lanzarote.

lanzarote

Nee, mijn eigen zwarte kater Farouk had ik niet meegenomen. Ook in Lanzarote ontkom je helaas niet aan de zwerfdieren. In de haven liepen er wat katten, in de buurt van restaurants, en deze leek toevallig op Farouk. Het liefst zou ik al die katjes meenemen maar dat kan natuurlijk niet.

Lanzarote

Lanzarote kent veel stukken op het strand waar het erg rotsig is maar ook zijn er stukken die prima zijn om te lopen, te zonnen en te zwemmen. Het was elke dag zo’n 27 graden dus heerlijk weer om onder een parasol mensen te kijken of een boek te lezen. Voor andere dingen was het eigenlijk te warm.

DSC03128-2

Het verkeer op Lanzarote, in tegenstelling tot andere zuidelijke landen, is erg rustig. Mensen houden zich netjes aan de regels en geven dus voorrang en laten je oversteken bij zebrapaden. Verder vond ik de mensen op Lanzarote vriendelijk en behulpzaam maar laten je ook met rust. Geen onnodige praatjes en je wordt ook niet nageroepen. Heerlijk rustig!

Blanc du Nil

lanzarote

Deze winkel moest ik even op de foto zetten. Deze winkel verkocht namelijk alleen maar witte kleding!

Lanzarote

Hoe warm het ook overdag was, in de avond koelde het al snel af. Maar wanneer de zon wat lager staat maak je de mooiste plaatjes…

Naar Huis

TUI

En afgelopen donderdag zat de vakantie er weer op. Gelukkig vloog ik terug niet met een krakkemikkig vliegtuig maar met die mooie en vrij nieuwe vliegtuig!

Ik vond Lanzarote een heerlijke vakantiebestemming. Heerlijk weer, mooi eiland, het is daar niet duur vergeleken met Nederland en mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Zeker voor herhaling vatbaar!

15 reacties op “Plog: Vakantie in Lanzarote

 1. Ziet er leuk uit, balen van de vlucht en de koffer!
  Wat waren je benen al bruin op die foto!

 2. Leuk om een aantal bekende plekjes op jouw foto’s terug te zien! Wij hebben ook erg genoten op Lanzarote een paar weken geleden.

 3. Ik ben stiekem een beetje aan het kijken voor een vakantie eind van de zomer/begin herfst en de Canarische Eilanden zijn een grote kanshebber. Ik ben dus eigenlijk wel benieuwd waar jullie verbleven en hoe dat beviel.
  Balen trouwens van de heenreis. Naar Griekenland waren wij ook met TUI (toen nog Arke) en dat was echt allemaal super goed geregeld. Maar goed, er was ook niets mis gegaan. Altijd maar weer afwachten hoe er dan gehandeld wordt.

  1. Ik verbleef in appartementencomplex Aloë op Puerto del Carmen, Lanzarote. Klein appartementencomplex, 10 minuten van het strand. Mooi strand en leuke boulevard, alleen zijn er nog al wat hellingen waar je tegenop moet klimmen. Met het warme weer is dat wat bezwaarlijk maar de taxi’s zijn goedkoop, dus een prima alternatief.
   Eigenlijk zijn alle complexen kleinschalig. Vind ik prettig. Als je nog vragen hebt, hoor ik het wel!

 4. Heerlijk, lekker vakantie…
  Lanzarote wil ik ook nog eens heen..
  Ik heb besloten dat ik pas in de herfstvakantie op vakantie ga, maar met dit weer hier begin ik een beetje spijt te krijgen

 5. Het blauwe water ziet er mooi uit. Maar als ik dan al die parasols op het strand ziet, benauwt me dat heel erg. Daar zal je me dan nooit zien zitten/liggen. Eigenlijk überhaupt niet, want ik houd niet van zonnen :).

Reacties zijn gesloten