Roadtrip: Volendam, Oostzaan en Zaandam

Volendam

Diana, Riz en ik hebben er een traditie (mag je van een traditie spreken na twee keer? Ik vind van wel) van gemaakt om in de zomer een nachtje weg te gaan. Vorig jaar gingen alleen Riz en ik een nachtje weg, want toen sliepen wij bij Diana maar dit jaar boekten wij een bed en breakfast in Oostzaan en speelde wij toerist in Volendam en Zaandam. Uiteraard heb ik een heel fotoverslag om te laten zien hoe leuk het was!

Volendam

Volendam

Onze trip begon in Volendam bij bistro d’Ouwe Helling om precies te zijn. Waar wij begonnen met een selfie en een selfie-in-een-selfie. Iets wat wij zelf heel grappig vonden. Daarna was het tijd voor een goede lunch een beetje energie opdoen voor het vele lopen wat wij gingen doen.

IMG_4767-2

IMG_4835-2

IMG_4843-2

In Volendam kun je uiteraard niet om de dijk heen. De toeristen, de toeristenwinkeltjes, de terrasjes en natuurlijk de winkels waar je een foto kunt laten maken in traditionele klerendracht. Laat zo’n foto maken nou net op het 30-dingen-voor-je-dertigste-lijstje van Riz staan. Dus wij gingen alle drie in klerendrachten voor een prachtige foto.

Volendam

IMG_4864

Ook kun je op de dijk niet om de standbeelden heen, dus daar moest even gek bij gedaan worden en ik kon het niet laten om dat schattige vogeltje op de foto te zetten.

IMG_20150806_192728

2015-08-06 22.16.04

Nadat we veel mensen hadden bekeken op een terrasje en we oververhit waren, was het tijd om maar eens de B&B te gaan inspecteren. Na wat te hebben gekletst, te hebben uitgerust en ons te hebben opgefrist was het tijd om aan eten te denken. We kozen uiteraard al snel voor sushi en aangezien Google onze beste vriend was zaten we binnen no time, toen we uiteindelijk een parkeerplek hadden, ook daadwerkelijk sushi te eten. Terug in de B&B deden we een spelletje Truth of Dare. We hadden er echt goede gesprekken door, tot zelfs diep in de nacht, al heeft Riz waarschijnlijk een groot trauma overgehouden aan dit spelletje. Ze moest namelijk een tijdje buiten de groep gaan zitten.

2015-08-07 10.22.07

We verbleven in B&B Oostzaan en we hebben een prima verblijf gehad. Ruime en schone kamer, hartelijke ontvangst en een prima ontbijt en nadat het ontbijt op was, was het tijd om uit te checken en richting Zaandam te vertrekken. Natuurlijk niet voordat we een foto hadden gemaakt voor de B&B.

IMG_4917

IMG_4927

IMG_4936

IMG_4947

In Zaandam shopte till we dropte. We kochten de Op=Op winkel leeg, net als de Boekenvoordeel, The Sting en de Primark. De moeder van Carlo Boszhardt werd gespot door ons, net als Tim Douwsma. We aten een heerlijke maar flinke tosti en ik zag eindelijk dat bijzondere hotel eens van dichtbij.

Na de middag die snel weer voorbij was, winkels die leeg waren gekocht en portemonnees die waar mogelijk nog leger waren, was het tijd om afscheid te nemen en richting huis te gaan. Maar niet voordat we hadden afgesproken om het snel nog eens over te doen!

14 reacties op “Roadtrip: Volendam, Oostzaan en Zaandam

  1. Hahah, op de laatste foto sta je een sportfan semi-trots te kijken. Zo van: kijk er es ff wat voor moois ik heb gevonden! 😀

    Fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad. Ik vond het jammer dat ik niet mee was/kon/mocht/gevraagd ben 😛

  2. Dat trauma. Wekenlange wat zeg ik jarenlange therapiesessies zijn er voor nodig om het een plekje te kunnen geven.

    Het was super gezellig. En om met de woorden van Diana te spreken. “Volgend jaar pas???” Doen we dit heel snel nog een keer.

  3. Leuk om zo met vriendinnen het eigen land te verkennen! Zaandam lijkt me zeker een hele mooie stad. Volendam ooit wel geweest maar dat vond ik eigenlijk best wel wat tegenvallen, misschien kwam dat ook doordat we er eind september waren, waardoor het niet echt meer druk was en het een beetje uitgestorven leek…

Reacties zijn gesloten