The Bodyguard; Feel The Heat With Somebody

The Bodyguard

Was jij een vroeger een fan van Whitney Houston? Ik misschien niet direct, dat wil zeggen, ik ging niet naar concerten en er hingen geen posters aan de muur van haar. Toch heb ik haar muziek altijd wel kunnen waarderen en wist ik dat zij de hoofdrol heeft gespeeld in de film; The Bodyguard. Van The Bodyguard is ook een musical gemaakt en die is sinds een paar weken te zien in Nederland. Graag wilde ik de musical, met Romy Monteiro in de hoofdrol, zien en afgelopen dinsdag zat ik in de zaal!

The Bodyguard

The Bodyguard

Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, wordt door popster Rachel Marron ingehuurd als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat.
Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging? – Bron

Wat vond ik ervan?

De hoofdrol van deze musical is gegeven aan Romy Monteiro, bekend van The Voice Of Holland en dochter van… Dat ze meer is dan een dochter van maakt ze al snel duidelijk. De musical wordt geopend met het nummer Queen of the night, waarin Romy letterlijk van boven naar beneden de musical inkomt en meteen een verpletterende show weggeeft.

De musical is ook vooral show eigenlijk. Gelukkig is er niet voor gekozen om een musical te maken over het leven van Whitney Houston, wat een goede musical op zich zou kunnen zijn, maar is echt het verhaal van de film goed intact gelaten met hier en daar een aanpassing daar deze huidige tijd, zoals een mobiele telefoon.

De rol van de stalker vond ik verrassend. De stalker, gespeeld door Bram Blankensteijn, heeft eigenlijk geen tekst maar wist toch de rillingen over mijn rug te laten lopen wanneer hij op een onverwacht moment, thuis, tijdens een optreden of tijdens een korte vakantie, ineens weer weet op te duiken. Patrick Martens speelt in de musical de PR-agent Sy Specto en dit doet hij heel goed. Hij weet goed te reageren op acties van zijn tegenspelers en is erg komisch in zijn rol als iets wat rellerige nicht.

Normaal speelt Mark van Eeuwen de rol van The Bodyguard maar tijdens mijn voorstelling nam Dave Mantel (Menno, GTST) deze rol voor even over.  Hij is de koele, zelfverzekerde bodyguard die niet wilde dat er ook maar iets gebeurde met Rachel, zoals het bij een echte bodyguard hoort kan hij niet zingen of dansen maar gelukkig mocht hij het toch even proberen. Iets wat een vrolijke noot gaf in de musical. Het wordt in de voorstelling duidelijk dat hij wat persoonlijke, onopgeloste, problemen heeft maar dit komt helaas niet goed naar voren.

Dat de musical vooral show is, dat zei ik natuurlijk al. Geen sterk verhaal maar de welbekende nummers, zoals Run To You, I Have Nothing en I’m Every Women van Whitney Houston wisselen elkaar in hoog tempo af. Niet vertaald, nee gewoon in zijn mooiste en puurste vorm en in het Engels dus.

The Bodyguard

Romy is een natuurtalent. Met maar amper ervaring weet zij de hele avond op het toneel te staan, te dansen, een show weg te geven en ook nog eens zuiver te zingen. In het laatste nummer; I Will Always Love You, zong ze de zaal op haar mooist toe en na de uithaal in het nummer zat ik met kippenvel en tranen in mijn ogen. Wauw, gewoon wauw! Echt geweldig om haar uitvoering live te horen.

Voor een sterk verhaal hoef je niet te gaan maar ben je niet allergisch voor de nummers van Whitney Houston en heb je wel zin een leuke musical met veel show en muziek? Dan zit je bij The Bodyguard zeker goed!

The Bodyguard is te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Bron foto’s: Roy Beusker / Stage Entertaiment

14 reacties op “The Bodyguard; Feel The Heat With Somebody

 1. De musical lijkt me heel mooi. Ik heb op de een of andere manier altijd wel wat met Whitney Housten gehad. Niet dat ik echt fan was, maar ik vond haar muziek stiekem toch wel erg mooi. Deze musical wil ik toch echt wel graag zien !

 2. Ik vind haar muziek nog steeds erg goed, niet dat ik vroeger naar concerten van haar ben geweest maar moet nog wel ergens cd’s van haar hebben. Jammer dat zo’n musical alleen in Utrecht draait en niet rondtrekt en bv Groningen aan doet…

 3. Nooit een Whitney fan geweest, maar desondanks deze musical wel cadeau gedaan aan mijn moeder. We zijn alle2 gek op musicals en de muziek van Whitney spreekt me dan wel weer aan. Ben erg benieuwd!

  Lfs.x

 4. Ik vind The Bodyguard een mooie film en deze heb ik echt te vaak gezien. Ik ben nog nooit naar een musical geweest, het lijkt mij wel leuk om dit een keer mee te maken.

 5. Wat leuk dat je naar de musical bent geweest! Leuk dat Dave Mantel de rol speelde van de bodyguard, alhoewel Mark ook niet verkeerd is! Mooi om te horen dat je het leuk vond! 🙂

 6. O leuk om te lezen! Had eigenlijk nog geen ‘reviews’ meegekregen maar was wel erg benieuwd! Misschien toch maar eens heen gaan dan…

 7. De film had al geen sterk verhaal. Ik had het dus raar gevonden als dat bij de musical wel was geweest :). Ik denk niet dat de musical me dan ook echt aanspreekt. Maar ik waardeer het wel dat ze in ieder geval niet de liedjes hebben vertaald!

 8. mijn zus en broer zijn gek van die film dus ik dacht ik ga die film even kijken maar die vond ik niet heel bijzonder misschien dat deze musical meer in mij los maakt..

 9. Ik ben niet zo van de musicals, maar heb vroeger wel de film gezien.. en die nummers kan ik nog zo meezingen 😉 Leuk dat ze gewoon de originele versies van de nummers hebben gehouden in de musical. Romy heb ik bij RTLLN gezien, dijk van een stem!

Reacties zijn gesloten