Toerist In Eigen Stad: Dordrecht

Stadhuis Dordrecht

Ik heb veel steden bezocht in binnen- en buitenland. Noem een Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Maastricht, Brussel, Nice, Parijs, Londen en New York, ik ben er geweest. Maar zoals zovele toeristen kende ik wel het buitenland maar mijn eigen stad amper. Een schande en daarom besloot ik om daar deze vakantie verandering in te brengen. Ik ben toerist in mijn eigen stad: Dordrecht.

Tijdens dit bezoek was mijn doel om mooie foto’s te maken. Dordrecht is daar namelijk met zijn Grote Kerk, smalle straatjes, oude huisjes uit 16 of 1700 en prachtige gegevens met veel geschiedenis, de geschikte plaats voor.

Vreeken's zaden

Ik begon op de Voorstraat en vond meteen al een winkel waarvan ik wist dat die bestond maar geen idee had waar die zat. Vreeken’s Zaden verkoopt, zoals de naam al zegt, zaden maar niet zomaar zaden. Hij heeft eigenlijk alle zaden, of je nou zoekt naar een echte zoete aardappel, de ipomoea batatas, of een gewone aardappel die zoet smaakt, hij heeft ze in zijn assortiment, mensen komen dan ook vanuit heel het land naar dit winkeltje.

Grote Kerk Dordrecht

De Grote Kerk van Dordrecht siert de skyline van Dordrecht en is daarom al vaak afgebeeld op foto’s en schilderijen en zo tegen de blauwe lucht met witte wolkjes, siert hij ook mooi mijn foto.

PottenkadePottenkade DordrechtStadhuis Dordrecht

Ramen

Langs de Grote Kerk loopt de Pottenkade wat vroeger vanaf 1687 de marktplaats was van, hoe raad je het zo, pottenbakkers. Hier heb je een mooie kijk op de achterkant van de huizen die op de Voorstraat staan en op de kleine gezellige huisjes die rond 1700 tegen de kerk zijn aangebouwd. Wanneer je echt een rondje loopt rond de kerk kun je nog een blik werpen op het Dordtse stadhuis.

IMG_4417IMG_4535

Stadhuis Dordrecht

Na alle winkeltjes te hebben bekeken op de Voorstraat, de meeste waren dicht, want vakantie, kwam ik uit bij het stadhuis. Het stadhuis blijf ik bijzonder vinden. Vroeger was het een markthal maar sinds ongeveer 1500 doet het dienst als stadhuis. Mocht je trouwens een keer in de buurt zijn en je kunt het stadhuis bezichtigen, elke eerste zondag van de maand, dan moet je dat zeker doen. Het is erg leuk om de trouwzalen te zien, het joodse monument, de raadszalen en de gevangeniscellen op zolder. In de 17e eeuw was namelijk de stadsgevangenis gevestigd in het stadhuis.

Dordrecht

Ik plofte neer op een terras voor een tosti en wat drinken om snel weer door te kunnen gaan. Helaas werd dit nogal een #terrasfail. Na 40 minuten wachten op een tosti heb ik luid en duidelijk verteld dat ze die tosti konden laten en ben ik weggelopen. Mocht je dus in Dordrecht zijn, ga dan dus niet naar Restaurant Centre Ville. Wel fotografeerde ik nog deze love birds.

Dordrecht

IMG_4657

Dordrecht

Dordrecht
Door deze te lange onderbreking heb ik niet alles kunnen zien wat ik wilde. Dus na nog een rondje op ‘t Hof (van Nederland), wel bekend door het bezoek van de koning afgelopen koningsdag, was het tijd om weer richting huis te gaan.

Ik heb lang nog niet alles gezien en vooral gefotografeerd van de Dordtse binnenstad dus er komt nog zeker een vervolg en dan heb ik onder andere Huis van Gijn en het Dordrechtse museum op het programma.

Wordt dus vervolgd…

Mocht je meer foto’s willen zien… Ik heb mijn Flickr-account weer nieuw leven ingeblazen en daar post ik al mijn foto’s.

 

10 reacties op “Toerist In Eigen Stad: Dordrecht

 1. Mooie foto’s en wat een goed idee! Ik moet ook nodig eens toerist in eigen stad gaan spelen, heb zeker de helft van Nijmegen nog niet gezien

 2. Wat een prachtige fotos! En 40 min wachten op een tosti..wat belachelijk!
  Haha in mijn stad Amsterdam raak ik nog regelmatig de weg kwijt. Mijn vader kent het wel op zijn duimpje!

 3. Mooi Dordrecht! Ons eigen land heeft ook zoveel moois, dat probeer ik in mijn blog ook altijd naar voren te laten komen. Toerist in eigen stad ben ik nog nooit geweest, niet bewust althans. Wel eens toerist in eigen geboortestad Amsterdam. Toen ben ik met mijn moeder een aantal toeristische attracties langs gegaan en ik heb er eens een rondvaart gedaan.

 4. Mooie foto’s! Het is ook leuk om steden te bezoeken in Nederland! Ik ben zelf nog nooit in Dordrecht geweest, terwijl ik er wel wat mensen ken haha, maar ik wist nooit wat ik van Dordrecht moest verwachten. Dus heel leuk om te zien, het ziet er als een mooie stad uit!

 5. Pff, nooit geweten dat Dordrecht zo’n mooie stad is joh! Ik ben er ook nog nooit geweest maar blijkbaar is het wel degelijk de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen! Leuk idee trouwens om je eigen stadje zo te promoten!

 6. Om eerlijk te zijn was Dordrecht nou niet echt de eerste stad die in mij op zou komen om te gaan bezoeken. Na het zien van jouw foto’s moet ik echter toegeven dat het veel mooier is dan ik had verwacht! 🙂

 7. Ahh tof artikel dit! Ik was pas ook even op ‘t Hof met mijn vriend, kleine wandeling :).
  Ik ben inderdaad sinds half juli woonachtig in Dordrecht ^^

Reacties zijn gesloten