Welkom Herfst!

herfst

Wat is jouw favoriete seizoen? Als je dat aan mij vraagt zou ik meteen zeggen de zomer of de lente. Ik ‘doe’ het net wat beter met wat zonlicht op m’n bol, niet te hoeven denken aan een jas of om drie lagen kleding aan te hebben en natuurlijk hou ik van vakantie en het buiten zijn. Maar toch heb ik zeker geen hekel aan de herfst…

herfst

Herfst

Hoe fijn ik de zomer ook vind, stiekem kan ik wel van de herfst genieten. Om op een prachtige najaarsdag mijn nieuwe laarzen aan te doen (want die koop ik sowieso in de herfst) en richting het bos te lopen met mijn camera. De herfst blijft namelijk een prachtig seizoen om vast te leggen. Die ene mooie paddenstoel fotograferen, die ene rood/gele boom op beeld vangen of proberen om dat prachtige spinnenweb zo scherp mogelijk op de foto te krijgen en ondertussen zoeken naar kastanjes, eikeltjes en mooie bladeren. Iets wat ik als kind al leuk vond om te doen.

En hoe leuk ik het vind om in de zomer of op een mooie najaarsdag buiten te zijn, stiekem blijf ik toch wel een binnenmens. Ik vind het dus heerlijk om in de herfst onder een dekentje te kruipen en naar een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt te kijken terwijl ik wat aan het haken ben. Of om wat vroeger naar bed te gaan en dat ene boek uit te lezen. Heel kneuterig maar ook heel fijn. En dan mag het best nog even regenen om het plaatje compleet te maken.

Donkere Dagen

Maar dat laatste niet te lang, want van hele donkere dagen word ik depressief, dan vind ik wel echt het nadeel van de herfst. ‘s Ochtends is het nog heel donker als ik opsta en is de vloer ook nog zo koud. Gelukkig heb ik kaarsjes om mij op zo’n donkere dag blij te maken en dan maak ik er op zo’n donkere dag, als ik vrij ben, maar een echte binnendag van, want herfst is ook het seizoen om die hele stapels pyjama’s en loungekleren die ik heb liggen te dragen. Dat laatste kan natuurlijk ook op die extra lange zondag die we nog tegoed hebben, want wanneer is er nou een geschiktere moment om een lazy sunday te houden dan op een zondag als je een uurtje extra erbij krijgt.

Nazomer

De lente en zomer blijven mijn favoriete seizoen maar zoals ik al zei, aan de herfst heb ik zeker geen hekel. De winter vind ik dan weer wel erg. (Vries)Kou, donker en hij duurt altijd heel lang, wat mij betreft schaffen we de winter af. Daarom ben ik al blij met de paar weken nazomer die ons is beloofd. Lekker nog even naar buiten, genieten van al het moois en nog even wat vitamine D opdoen en daarna (na)genieten van een fijne herfstavond op de bank.

Hou jij van de herfst?

23 reacties op “Welkom Herfst!

 1. Ik herken me wel in wat je schrijft. Ik heb ook licht nodig en kan niet zo goed tegen de donkere dagen. Ik ben van de week dan ook op advies gestart met lichttherapie, misschien ook iets voor jou?

 2. Ik vind de afwisseling in seizoenen vaak wel leuk juist! Wat ik alleen minder vind aan herfst en winter is het kwakkelen met mijn gezondheid. Heb dan toch wat vaker kwaaltjes haha!

 3. Oei, weet niet of je nog mijn vriendinnetje wilt zijn… maar ik hoop op echte winter: vorst, sneeuw en overdag heerlijk zonnetje. Maar ik vind elke seizoen wat hebben, zeker als je naar vroeger kijkt. Tegenwoordig zijn de seizoenen van slag. Maar nu mogen wij ook niet mopperen, heerlijk herfstweertje met zonnetje!

 4. Ik vind de herfst best fijn, maar wat je zelf ook al schrijft: het is wel een donker moment in het jaar en daar kan ik ook niet altijd even goed tegen. Ik krijg soms ook van die depressieve trekjes, puur omdat ik die kou en donkerte ‘s ochtends zo vreselijk vind. Het moet ook niet te lang duren, want dan verlang ik ook echt weer naar het voorjaar. Het moment waarop je de vogels buiten weer hoort vind ik dan heerlijk.

 5. Qua donkere dagen heb ik ook echt een haat liefde relatie. Al vier jaar lang heb ik rond de herfst en winter dat ik in het donker naar werk ga en ook weer in t donker naar huis ga. Dat vind ik echt niet fijn en heb het idee dat ik dan letterlijk alleen maar werk. Verder vind ik het wel weer fijn wat betreft kaarsen en dekentjes en gezelligheid. Wat zijn mensen toch apart hihi

 6. Ik hou ook niet zo van de herfst, maar meer omdat ik niet van nattigheid en kou hou. Nu ik wat meer met fotografie bezig ben, zal ik vast ook mooie momenten uit de herfst halen.

 7. Ik hou van de zomer en de lente maar de herfst vind het mooiste seizoen. De wereld wordt zo mooi en ik kan weer lekker los gaan met geurkaarsen.

 8. Heerlijk die herfst! Ik ben er gek op. De geuren, de kleuren, mijn inspiratie om appeltaart te bakken (haha!) en gewoon alles in huis weer gezellig maken. Lekker knus en kneuterig. I luv it! Ik vind de foto die je hier hebt geschoten trouwens ook ontzettend mooi! πŸ˜‰

 9. Ik ben gek op zomer omdat het lekker warm is. Maar ik hou ook van herfst. Het heeft iets romantisch de sfeer: de regen, de wind en soms de storm. Mooie kleuren van de bladen. Toen ik nog in Thailand woonde, mijn favoriete seizoen was regen. Het heeft me 14 jaar geduurd voor ik verliefd wordt op de Nederlandse herfst (soort van regen seizoen in Nederland) Duurt lang maar de liefde komt, zoals ik had verwacht. πŸ™‚

 10. Favoriet is echt de zomer! Tenminste….als de temperatuur ook meewerkt. Lente op de 2e plaats…genieten van al het jonge groen…alles wat weer tot leven komt in de natuur.
  Winter dan op 3….mits het zonnig en vriezend is. Kou vind ik niet erg. Herfst op 4. Ik vind het zo’n half/half seizoen. Zoals vandaag is het prima! Maar vaak veel wind en/of regen. Afschuwelijk!
  Wel weer leuk: de kaarsjes aan en lekker onder een dekentje op de bank om te lezen πŸ™‚

 11. Ik HOU van de zomer, maar stiekem toch ook een klein beetje van de herfst en winter. Dan word het wat gezelliger in huis, kaarsjes, dekentjes, warme choco. Ook met kleding, laagjes vind ik heel fijn! Elk seizoen heeft wel wat πŸ™‚

 12. Ik vind alle seizoenen wel iets hebben, maar eigenlijk ben ik nog helemaal niet toe aan de herfst. Geef mij nog maar een paar weken zomer.

Reacties zijn gesloten