Workshop Taart Decoreren

taart decoreren

Een paar weken geleden was het moederdag en tot mijn verbazing liggen de winkels dan weer vol met allemaal cadeaus die ik aan mijn moeder zou kunnen geven. Parfums, boeken, tassen, sieraden of de iets minder geëmancipeerde cadeaus, zoals stofzuigers, broodroosters of strijkijzers. Ik vind dat moederdag niet draait om grote cadeaus maar gewoon een dag om even m’n moeder extra in het zonnetje te zetten. Daarom probeer ik ieder jaar op moederdag of snel daarna, iets met m’n moeder te gaan doen. Een leuk uitje, even samen weg. Vorig jaar gingen we naar de bioscoop en dit jaar werd het een workshop taart decoreren. 

taart decoreren

Moederdag Cadeau

Mijn moeder had al tijden geleden eens aangegeven dat ze graag zou willen leren om taarten te decoreren. Ik had hier ook wel oren naar, want ik kan uren kijken naar foto’s van prachtige taarten die mensen decoreren en me voornemen om echt zo’n workshop te gaan doen om op een speciale aangelegenheid aan te komen met een prachtige, zelfgedecoreerde, taart. Maar het ook daadwerkelijk plannen van een workshop kwam er maar niet van. Een mooi cadeau dus voor moederdag en meteen een stok achter de deur om te gaan.

Workshop

Het was nog helemaal niet gemakkelijk om een workshop te vinden, dit in de buurt was, betaalbaar en waar we de workshop konden volgen op een tijd dat het ons uitkwam. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Taartdecomariam in Schiedam waar we afgelopen maandag heenreden, klaar voor de workshop.

Taart Decoreren

We volgde de workshop maar met zijn tweeën, wat een stuk gezelliger is, dan met allemaal vreemde mensen. De vrouw die de workshop gaf, legde alles goed uit en had materiaal te over, zodat we ook goed konden experimenteren met het gebruik van verschillende materialen en technieken.

In de workshop kregen we veel tips en tricks en viel er vaak een kwartje. Een cake doorsnijden is bijvoorbeeld helemaal niet zo moeilijk, want daar bestaat gewoon een zaagje voor. Het decoreren van de taart vond ik echt leuk om te doen. Hier kon ik echt mijn creativiteit op loslaten. Ik vergat dan ook echt alles om me heen. Van een simpele witte taart maakte ik met vormpjes, uitstekers en fondant een echte lieve en zoete taart, terwijl mijn moeder juist een meer klassiekere taart aan het maken was. Twee kunstwerkjes om te zien.

Met twee taarten liepen we na een workshop van drie uur richting de auto. Een hoop kennis en ieder een prachtige taart rijker.

En nu komt het vervelende klusje.. het opeten van de taarten!

10 reacties op “Workshop Taart Decoreren

  1. iets samen doen is ook eigenlijk veel leuker dan een cadeautje…
    leuk zo’n workshop taart decoreren, ze zien er goed uit..

  2. Leuk idee! Ik heb dit jaar een bloemschikworkshop met m’n mams gedaan. Mooie taarten hebben jullie gemaakt! En.. eet smakelijk!

  3. Wat een leuk moederdagcadeau! En heerlijk dat jullie met z’n tweetjes in de workshop zaten, en niet met allerlei vreemde mensen erbij. Taarten zien er mooi uit! Zijn ze al op of heb je ze (een deel) ingevroren?

Reacties zijn gesloten